ČESKY:

Přijata do azylu: 28.11.2022
Původ: přijata od majitele
Váha: 19.3 kg

Podmínky adopce jsou podpis adopční smlouvy a zaplacení adopčního poplatku ve výši 3 900 Kč. Napište nám prosím email na adresu hello@coolcritters.org a vyplňte Adopční formulář, který naleznete zde: https://forms.gle/kg855WvLQTwZXPX4A . Kvůli momentální situaci Vám nejsme schopni odpovídat na telefonáty. Je nutné si před návštěvou domluvit konkrétní den a čas, kdy dorazíte (domlouvá se po vyplnění adopčního formuláře). Děkujeme za pochopení.

Teri, fenka, kříženka, 1 rok a 7 měsíců stará. Je očkovaná, odčervená, ošetřená pipetou proti vnějším parazitům, kastrovaná a čipovaná. Střední velikost, 19.3 kg.

Teri je milující, sportovní fenečka, která vás okouzlí svým uvrtěným ocáskem. Je to ten nejuvrtěnější pes, jakého jste kdy viděli. Ale musíte počítat s tím, že při prvním setkání je obvykle dost plachá. Nějakou dobu jí trvá, než si na nového člověka zvykne a ukáže mu svou přátelskou a oddanou stránku. Teri se dobře snáší s dětmi, takže by z ní byl báječný rodinný pes.
Bez problému vychází s ostatními psy. Bohužel, jakkoli je dobrá se psy, není vhodná k jiným domácím zvířatům. Teri má silný lovecký pud a v žádném případě nemůže žít s kočkami, slepicemi nebo jinými zvířaty.
Umí chodit na vodítku a je čistotná. Může žít uvnitř i venku. Teri je zvyklá žít venku u domu se zahradou i v bytě. Může žít i ve městě, ale jen tam, kde není příliš mnoho lidí a hluku. Dobře by se jí dařilo na okraji města nebo v klidných parcích v okolí. Teri je sportovní i líná zároveň. Ráda chodí běhat nebo na dlouhé túry a skáče přes překážky. Je však také naprosto spokojená, když se může uvelebit na gauči, dívat se na film a nic nedělat.
Teri se nachází v Praze v dočasné péči a je možné ji tam navštívit.
Její dočasní páníčci o ní říkají: ,,Všichni jsme si ji oblíbili. Teri je už venku mnohem jistější a v tramvaji se zlepšuje (metro je na ni stále trochu moc). Na vodítku chodí velmi dobře a dobře poslouchá, i když je trochu vystresovaná. Teri umí všechny základní povely a je neuvěřitelně chytrá a učí se velmi rychle! Když jsme si ji poprvé přivezli domů, štěkala a vyla, když byla ponechána o samotě, ale toto chování po několika týdnech zmizelo a také věříme, že štěkání se omezilo na prvních pár minut. Nikdy také nic nezničila, když zůstala sama v našem bytě. Teri jsme také brali do různých barů a hospod, abychom ji socializovali. Nejdřív se schovávala, ale teď už je schopná být mezi lidmi, očichávat je a někdy se i nechá pohladit! Bez problému vychází i s naším psem.”
Obecně lze říci, že Teri bude zpočátku zkrátka potřebovat čas, aby si zvykla na nový domov. I když prvních pár týdnů může být stresujících, jsme si jisti, že se přizpůsobí, zklidní a uklidní se. Jsme plně přesvědčeni, že pokud se najde páníček, který pochopí její potřeby a dodá jí sebevědomí, bude z ní milující a věrná společnice, a to i ve městě!

Pro Teri hledáme milující a starostlivou rodinu, která jí dopřeje pozornost, péči a kvalitní stravu. Dejte nám vědět, jestli nechybí právě vám ❤

ENGLISH:

Entered shelter: 28.11.2022
Origin: owner surrender
Weight: 19.3 kg

TERI is looking for her forever home!!
Meet Teri, female, 1 year and 7 months old, mixed breed, medium size 19.3 kg. She is vaccinated, dewormed, castrated and microchipped.

Teri is a loving, athletic dog who will charm you with her wiggles and “old man snorring”.🥰 She is the wiggliest dog you have ever seen. The sheer amount of little contortions and jumping around amazes us every time. You need to know that Teri is usually quite shy at the first meeting. It takes her some time to warm up to a new person. Teri is good with children, so she would make a wonderful family dog.
Teri is great with other dogs. Unfortunately, as good as she is with dogs, she is not suitable for other pets. Teri has a hunting instinct and under no circumstances can live with cats, chickens or other animals.🐾
Teri knows how to walk on a leash and is house trained. She can live indoors or outdoors. Teri is used to live outside in a house with garden or in an apartment. She can live in the city, but only in places where it is not too crowded or loud. She would do well in the outskirts or with quiet parks nearby. Teri is both athletic and lazy at the same time. She enjoys going for a run or on long hikes and jumping obstacles. However, she is also absolutely content snuggling on the couch, watching a movie and generally doing nothing.
Teri is right now in Prague in foster care and can be visited there.
Her foster parents are saying: “Teri is much more confident outside and getting better on the tram (metro is still a little too much for her). She is very good on leash and listens well even when a bit stressed. Teri knows all the basic commands and she’s incredibly smart and learning very quickly! When we first brought her home, she did bark and howl when being left alone, but this behavior disappeared after a few weeks and we also believe that the barking was limited to the first couple of minutes. She has also never destroyed anything when being left alone in our flat. We have also taken Teri to various bars and pubs to socialize her. She would hide for the first few times, but she is now able to be around people, sniffing them and sometimes even getting some pets!🥰 She also lives comfortably with our dog.”
Generally speaking, Teri will simply need time at the beginning to adjust to a new home. While the first few weeks might be stressful, we are certain that she will adapt, settle down and relax. We are fully convinced that given a patient who understands her needs and fills her with the confidence she requires, she will make a loving and loyal companion, even in the city!

If you can imagine being the right match for Teri, then hurry up and contact us!! ❤🐾🥰
The conditions of adoption are signing an adoption contract, which includes to pay an adoption donation.
Please message us on facebook or send us an email which will highlight your interest and complete an adoption application https://forms.gle/kg855WvLQTwZXPX4A