ČESKY:

Přijata do azylu: 1.4.2024
Původ: z Ománu
Váha: 22.5 kg

❤ Xena hledá domov ❤

Podmínky adopce jsou podpis adopční smlouvy a zaplacení adopčního poplatku. Napište nám prosím email na adresu hello@coolcritters.org a vyplňte Adopční formulář, který naleznete zde: https://forms.gle/kg855WvLQTwZXPX4A . Kvůli momentální situaci Vám nejsme schopni odpovídat na telefonáty. Je nutné si před návštěvou domluvit konkrétní den a čas, kdy dorazíte (domlouvá se po vyplnění adopčního formuláře). Děkujeme za pochopení.

Xena, fenka, kříženka, 3 a půl roku stará. Je očkovaná, odčervená, ošetřená pipetou proti vnějším parazitům, kastrovaná a čipovaná. Střední velikost, 22.5 kg.

Xena je výjimečná fenečka, která potřebuje pomoc a domov! Má spoustu lásky na rozdávání a je to ten nejvěrnější pes na světě, který vás bude MILOVAT celým svým srdcem, ale tuto její stránku poznáte, až když vám Xena bude důvěřovat!

Xena je reaktivní ze strachu. Příčina může být genetická, ale v jejím případě je to spíše způsobeno nedostatečnou socializací a předchozími špatnými zkušenostmi. Xena strávila téměř celý svůj život zavřená v kotcích a izolaci. Vzhledem k tomu, jak její dosavadní život vypadal, je obdivuhodné, kolik lásky a věrnosti nabízí. Pro své lidi by udělala cokoli. Xena je fantastická fenka s velkým potenciálem.

K našemu překvapení je Xena ve městě poměrně sebevědomá a nevadí jí ani setkání s lidmi venku na vodítku. Cizí psy také většinou ignoruje a nos má neustále u země a čuchá si. Co nezvládá je být bez vodítka a také být v uzavřeném prostoru. Například uvnitř v bytě je nejistá, cítí se zahnaná do kouta a přehnaně reaguje na cizí lidi. Se svými oblíbenými lidmi by se však mazlila bez přestávky. Xena nemá problém zůstat sama doma. Uvnitř je klidná a umí odpočívat a venku by byla fantastickou parťačkou na výlety nebo běhání.

Xena dobře chodí na vodítku a je čistotná. Je velmi submisivní a chce se svému člověku zavděčit. Je nesmírně chytrá a touží se učit. Xena je také dobře motivovatelná jídlem a je zvyklá na náhubek!

Xena potřebuje zkušeného člověka, který jí poskytne výcvik, desenzibilizaci, někoho kdo má dobré porozumění řeči psího těla a někoho, kdo jí dokáže stanovit jasné hranice.

Xena je dominantní vůči ostatním psům a měla by být tedy v novém domově psím jedináčkem. V tuto chvíli Xenu nemůžeme doporučit ani k jiným zvířatům.

Rozhodně nabízíme dočasnou péči na zkoušku před samotnou adopcí a upozorňujeme, že Xena není pes pro začátečníka!

Pokud si myslíte, že je pro vás Xena ta pravá, neváhejte nás kontaktovat!

ENGLISH:

Entered shelter: 1.4.2024
Origin: from Oman
Weight: 22.5 kg

Behind every sweet smile, there is a bitter sadness that no one can ever see and feel…

XENA is looking for her forever home!!

Meet Xena, female, 3.5 years old, mixed breed 22.5 kg. She is vaccinated, dewormed, anti-parasite treated, microchipped and castrated.

Xena is a very special girl who needs help and a home!!❤️ She has a lot of love to give and she is the most loyal dog on this planet who will LOVE you with all her heart, but you will only get to see this side of her once Xena trusts you!❤️

Xena is a fear-reactive dog. The cause can be genetic, but in her case it is more likely due to a lack of socialization and prior bad experiences. Xena spent almost all her life locked up in kennels and isolation. Considering what her life has looked like up until now it is impressive how much love and loyalty she is offering.🫶 She would do anything for her people. Xena is a fantastic dog with lots of potential.🙏
To our surprise Xena is quite confident in the city and doesn’t mind meeting people outside on the leash. She would also ignore other dogs and has her nose constantly down on the ground.🤗 Xena is more or less lost off leash and when she is in a closed space. For example inside an apartment she is unsure, feels cornered and reacts to strangers. However with her favourite humans she would cuddle forever.❤️ Xena has no problem staying alone at home! Inside she is calm and knows how to relax and outside Xena would make a fantastic hiking or running partner.🏃‍♀️

Xena walks well on the leash and she is house trained. She is very submissive and wants to please her person.😍 She is extremely smart and eager to learn. Xena is also food motivated and she is used to the muzzle!
Xena needs an experienced person who can provide her with training, desensitization, a good understanding of a dog’s body language and someone who is able to set clear boundaries.

Xena is dominant towards other dogs and she is recourse guarding.🐾 At this moment we don’t recommend Xena to other animals.

We definitely offer foster care before adopting and she is not a dog for a first time dog owner!☝️

If you can imagine being the right match for Xena, then hurry up and contact us!! ❤🐾🥰

The conditions of adoption are signing an adoption contract, which includes to pay an adoption donation.
Please message us on facebook or send us an email which will highlight your interest and complete an adoption application https://forms.gle/kg855WvLQTwZXPX4A